sobota, 17 maja 2014

STAWIAM na DARY NATURY...

                                           Bogactwa Natury, niedocenione ZŁOTO

                                                                 SPIRULINA ....

Chciałabym się z Wami podzielić kolejnymi swoimi doświadczeniami " na własnej skórze" i "na własnym organizmie"

Otóż od bardzo dawna wierzę w cuda jakie potrafi zdziałać ziołolecznictwo oraz jak cudowne działania na nasz organizm bogactwa natury.

Dzisiaj napiszę kilka słów na temat SPIRULINY

SPIRULINA - bogactwo witamin i minerałów w naturalnej postaci

Spirulina.. brzmi zupełnie obco?


 Czy może ta nazwa obiła Wam się kiedyś o uszy?


 Otóz jest to niebieskozielona mikroalga niezwykle bogata w białko (skład spiruliny to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów). Mirkoalgi cechują się unikalnymi właściwościami odżywczymi. Zawierają więcej chlorofilu niż jakiekolwiek inny produkt!! Prócz tego, że spirulina jest najbogatszym źródłem nie tylko białka (białko zawarte w spirulinie jest trawione w 85%, podczas gdy pochodzące z wołowiny tylko w 20%), to zawiera najwięcej beta – karotenu  oraz kwasów nukleinowych spośród wszystkich pokarmów zwierzęcych i roślinnych!
 Zawiera witaminy z grup B, zawiera przyswajalne żelazo, potas, selen, kwasy tłuszczowe Omega3 i Omega 6.

  Żeby wam to zobrazować przytoczę pewne porównanie

Spirulina zawiera:  
● 3900% więcej beta karotenu niż karotka
● 2300% więcej żelaza niż szpinak
● 375% więcej białka niż tofu
● 300% więcej wapnia niż mleko

Dla tych, którzy jej nie znają myślę, że to co napisałam robi na prawdę wraznie. 


 
Zastosowanie spiruliny 

- oczyszcza nerki i wątrobę z toksyn
- wspomaga odchudzanie (fenyloalanina ogranicza apetyt)
- obniża poziom złego cholesterolu 
- hamuje rozwój nowotworów
- podnosi poziom hemoglobiny i żelaza

Wiem,ze może trudno Wam w to uwierzyć, ale właśnie to właśnie SPIRULINA wyprowadziła mnie z ciężkiej anemii i bardzo dużego niedoboru żelaza. Pomimo zażywania leków (dużej ilości żelaz aw tabletkach) efektów nie było widać. Żelazo w tabletkach nie było dobrze przyswajalne.
Oprócz tego wszystkiego miałam

wysoki poziom cholesterolu.Niestety u mnie jest to uwarunkowane genetycznie.
Dzięki przyjmowanej spirulinie i to w moim przypadku w postaci tabletek w bardzo szybkim czasie moje wyniki krwi zmieniały się na coraz lepsze.

Zapomniałam dodać, że spirulina występuje w postaci sproszkowanej i w postaci tabletek.
W postaci sproszkowanej rewelacyjnie nadaje się w kosmetyce jako dodatek do kremów, jako maseczki oraz jak super dodatek w naszym menu.
W necie znajdziecie naprawdę wiele przepisów na różne dania ze sproszkowaną spiruliną

Oprócz tego
Spirulina poprawia pamięć i koncentrację.
Oczyszcza i ujędrnia naszą skórę


JAK DLA MNIE JEST TO GWIAZDA NR 1 NA RYNKU!!!!
CI KTÓRZY JEJ NIE ZNAJĄ NIECH JĄ KONIECZNIE WYPRÓBUJĄ.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz